fbpx

Skyrim VR

Het concept van The Elders Scrolls is simpel: leid een compleet nieuw leven in een epische fantasiewereld. Elke game in de reeks maakte de belofte, maar het is pas nu, met de release van Skyrim VR, dat die droom werkelijkheid wordt. Dankzij virtual reality kan je Skyrim ten volle beleven en dat is verdomd cool.

Toegegeven, de texturen zijn ondertussen al sterk verouderd en in VR valt dat zeker op. Maar de idee dat je een gigantische game als Skyrim volledig kan VR-verkennen is geniaal. Hoewel wij doorheen de jaren al honderden uren doorgebracht hebben in Skyrim, worden we verrast door de enorme schaal van alles in deze VR-versie. Op een gewoon scherm valt het haast niet op, maar als je er middenin zit, kan je niet anders dan onder de indruk zijn.

Het nadeel bij Skyrim VR is dat je moet kiezen. Spelen kan met de DualShock 4 of twee PlayStation Moves, maar het is een trade-off. Met de gewone controller heb je veel meer bewegingsvrijheid en kan je gemakkelijk doorheen de wereld lopen. Schakel je over naar de Moves, dan heb je veel meer immersie. Bliksem of vuur uit je vingertoppen knallen, voelt fantastisch, net als je vijanden met enkele houwen aan flarden hakken. Maar onze beste ervaring is met pijl en boog. Het richten werkt bijzonder goed en vijanden tijdens een sluipsessie een pijl door hun oogbal mikken voelt zoveel beter aan dan in de gewone game.

Echt zonde dus dat het bewegen met de Moves allesbehalve vlot verloopt. Je kan kiezen uit teleportatie of vrije beweging. In het tweede geval loop je vooruit door de Move-knop in te drukken terwijl je kan draaien met face buttons. Het leunt dichter aan bij de klassieke gameplay, maar tijdens drukke gevechten wordt het bijzonder chaotisch. Dan maar teleporterend door Skyrim, wat de schwung uit je sessie haalt. We begrijpen het, Bethesda moest roeien met de riemen die Sony aanreikte, dus laten we hopen dat onze klaagzang genoeg reden is voor Sony om een PlayStation Move te ontwikkelen met analoge sticks. Want die zouden de VR-ervaring helemaal af maken.

[thb_gap height=”30″]
8.0
  • grootse VR-ervaring
  • epische motion controls
  • controllerkeuze
  • navigatie is hel

BESLUIT

Een reactie achterlaten