fbpx

Shadow of the Tomb Raider kan Spider-Man niet verslaan

De grootste gamerelease van afgelopen week was ongetwijfeld Shadow of the Tomb Raider. Toch verovert de titel niet de eerste plaats in de UK charts, want PS4-exclusive Spider-Man blijft op nummer 1 staan.

Opvallend: Shadow of the Tomb Raider verkoopt 25% beter dan zijn voorganger, maar 70% slechter dan de Tomb Raider reboot van 2013. Niet iedereen lijkt dus fan van het nieuwste avontuur van de jongere Lara.


Let wel: de Britse charts waarop de cijfers gebaseerd zijn en die doorgaans een goed beeld geven van de verkoop in de Benelux, baseren zich enkel op fysieke sales. Het is dus mogelijk dat Lara het digitaal veel beter gedaan heeft.

Dat neemt echter niet weg dat Spider-Man een goudmijn is voor Sony. De sales zijn dan wel gedaald met 42% ten opzichte van de eerste week, maar het ziet ernaar uit dat Marvel’s superheld goed op weg is om zelfs God of War te kloppen in all-time sales.

NBA 2K19 doet het ook niet slecht, want de game stormt de charts binnen op nummer 3. En nog opvallender: na 5 jaar blijft GTA V nog steeds verkopen als een gek.

Hieronder vind je de volledige top 10:

  1. Spider-Man
  2. Shadow of the Tomb Raider
  3. NBA 2K19
  4. Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Grand Theft Auto 5
  7. F1 2019
  8. The Elder Scrolls Online
  9. Lego The Incredibles
  10. Super Mario Odyssey

Een reactie achterlaten