fbpx

Schrijver van Uncharted-film wil risico's pakken

Is de production hell voor de Uncharted film eindelijk achter de rug? Daar lijkt het wel op met de aanstelling van regisseur Shawn Levy en schrijver Joe Carnahan. Die laatste heeft in een interview heel wat interessante info gegeven over het script. Carnahan is zelf grote fan van de games, maar dat weerhoudt hem er niet van om risico’s nemen.

Carnahan heeft samengezeten met ex-Uncharted-schrijfster Amy Hennig, Uncharted 4-regisseur Neil Druckmann en Nolan North, aka Nathan Drake himself. Carnahan:


Films als exacte overzetting van videogames werken niet. Amy begrijpt dit ook. Ik geloof dat we alle fanboy elementen moeten lossnijden, want die ketenen je vast aan wat je kent. Je moet proberen om de kern van de games te behouden, maar daarnaast moet je iets origineel en plezant maken.

Er zijn bepaalde elementen die ik zeker wil behouden. De ring van Sir Francis Drake, Nathan die gelooft dat hij van Drake afstamt en natuurlijk de waanzinnige actie. Personages die ik cool vind heb ik echter een nieuwe rol gegeven in de wereld van de film.

Ik denk dat fans van Uncharted blij gaan zijn met het script. Er is veel behouden, maar tegelijk zijn er ook veel zaken vernieuwd.

Een reactie achterlaten