fbpx

Saoedi-Arabië verbant Final Fantasy 16 wegens ‘onaanvaardbare inhoud’

Final fantasy XVI

Gamers in Saoedi-Arabië moeten het doen zonder Final Fantasy XVI, want het land heeft de nieuws fantasy RPG van Square Enix verbannen. Volgens het land bevat de game ‘onaanvaardbare inhoud die Square Enix weigert aan te passen’. Of met andere woorden: LGBTQ+ representatie.

Het nieuws komt rechtstreeks van de General Commission for Audiovisual Media in het land. Via Twitter liet de overheidsinstantie weten dat Final Fantasy XVI niet goedgekeurd werd voor release. Final Fantasy XVI zal er niet verschijnen, wegens de ‘onwil van de uitgever om noodzakelijke modificaties door te voeren’.


Eerder deze week liet Hattan Tawili, die aan het hoofd staat van de commissie, zich uit over de situatie. Al deed hij dat zonder Final Fantasy XVI bij naam te noemen. Zo vindt Tawili het jammer dat na bijna 8 maanden van aandringen, Square Enix een van de grootste titels van het jaar niet wil aanpassen aan de regio.

Over wat soort inhoud het specifiek gaat, is niet echt duidelijk. Al brengt een Reddit-post wel verheldering. Volgens de Reddit-gebruiker die een lek citeert van enkele maanden geleden, gaat het om expliciete scenes met een mannelijk gay personage. Iets wat Square Enix niet wilde schrappen of aanpassen.

Saoedi-Arabië heeft dus een blockbusterrelease minder dit jaar.

Een reactie achterlaten