fbpx

Saints Row toont zijn belachelijk uitgebreide customizing

Ontwikkelaar Volition toont in een nieuwe video de customization die we mogen verwachten in de Saints Row reboot. En die is belachelijk uitgebreid. Niet alleen kan je een van glas gemaakte superheld met asymmetrisch smoel en prothese-arm maken, ook je guns, voertuigen en je hoofdkwartier kan je helemaal naar eigen stijl pimpen. En dat beperkt zich niet tot het aanpassen van kleurtjes.

Volition liet ons bovenstaande trailer al een tijdje geleden zien, samen met een uitgebreide demo die nog meer mogelijkheden aan het licht bracht.


character tattoo face extreme female night

Bazenlijf

In Saints Row moet je je eigen crimineel imperium gaan uitbouwen in Santo Ileso, een fictieve metropool tegen de Mexicaanse grens. De makers van Volition willen dat jouw boevenbende je persoonlijkheid helemaal weerspiegelt. Gevolg: enorm veel opties om de meest uiteenlopende personages te gaan maken.

Wie snel aan de slag wil, kan een personage uit één van de acht presets kiezen en meteen aan het verhaal beginnen. Maar de character creator ziet er te cool uit om niet je eigen baas te gaan creëren.

De extra demo die we te zien kregen toonde een waaier aan zelfgemaakte personages, en die varieerden van grappig tot crazy en helemaal over-the-top. Zo kan je de lichaamsbouw en elk onderdeel ervan tot in de puntjes gaan aanpassen. Het gaat zo ver dat je zelfs de vorm van de tanden, textuur van de huid en spieren kan gaan aanpassen.

Zo kan je jouw held of heldin er laten uitzien als een wandelende melkweg, een metalen dude zoals Colossus of een superheld van gebroken glas. Wil je nog verder gaan? Dan kan je ook asymmetrische smoelen gaan maken of exotischere soorten zoals vampieren.

Met of zonder prothesen? Inclusief haaientanden? Een full body tattoo of liever enkel je voornaam op je voorhoofd? Of ben je van het type dat nooit zijn shirt uitdoet in de zon en een mooi gebruind gezicht combineert met een melkwit bovenlichaam? Je kan het zo absurd niet bedenken of je kan het maken.

Verspreid over Santo Ileso vind je ook verschillende kledingwinkels waar je nieuwe outfits kan kopen. En ook hier gaat Saints Row verder dan zijn genregenoten: zelfs het ondergoed en sokken van je dandy golfspelende straatcrimineel kan je aanpassen.

Full Body Customization 02

Drivin’ like a boss

De makers gaan er prat op dat ze niet enkel gemakkelijke paint jobs of skins willen aanbieden zoals andere devs, maar customization die ook een impact heeft op de gameplay. En dat merk je vooral bij de voertuigen. Er zitten zo’n 80 exemplaren in de game, die je echter zo kan aanpassen dat ze volledig anders gaan rijden en gedragen.

Naast de gewoonlijke onderdelen en upgrade kits die de performance van je vierwieler beïnvloeden, kan je de meest gekke extra’s voorzien. Een schietstoel bijvoorbeeld waardoor je tijdens een achtervolging gewoon uit je stoel kan katapulteren en vervolgens met een wingsuit je rivalen op de korrel nemen.

Mag het wat bruter? Dan kan je ook een kolossale sloopbal aan je achterbumper te bevestigen. Dan volstaat het om een vijandelijke kwartier binnen te rijden, met gierende banden enkele donuts te maken en zo het binnenplein op te ruimen.

Verdienen ook absoluut een vermelding: de mogelijkheid om het geluid van je motor en claxon te customizen. Nitro-pakketten én offroad kits om zowel op als naast het asfalt te heersen. O ja, ook handig: een sleepkabel zodat je de Humvee van die andere gang kan meeslepen en als sloopbal of projectiel gebruiken. En vertelden we al dat we ook een kolossale tank vermomd als piratenschip zagen passeren?

Frying Dutchman 01a

El Mariachi strikes again

Terwijl de vorige Saints Row-games exponentieel geschifter werden, probeert deze reboot Saints Row ietsje meer terug richting geloofwaardigheid te schuiven. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig met wat hier boven beschreven staat, maar weet dat de customizing helemaal optioneel is. En dat merk je ook aan de wapens.

Je kan als een wapengek de body van je guns en onderdelen gaan kiezen en die een waarheidsgetrouwe look geven. Net als een sobere versie van Call of Duty. Niets verkeerd mee. Maar wie zijn arsenaal wat euhm, exotischer wil, heeft de optie om volledige wapenmodellen te gaan vervangen.

De body van je RPG kan je bijvoorbeeld gaan vervangen door een Spaanse gitaarkoffer, net als de mariachi’s van Roberto Rodriguez’ Desperados. En daar stopt het niet: een assault rifle die eruitziet als een paraplu? Een baseballknuppel vermomd als een pinatastok? Als Volition bedoelt dat je echt alles kan gaan customizen, dan is het ook zo.

De echte onderbaas met zin voor stijl kan bovendien ook de kleding en uitrusting van zijn bendeleden gaan kiezen. Dat doe je in The Church, jouw hoofdkwartier waar je jouw missies moet uitstippelen. En ook dat interieur kan gaan afstemmen op jouw smaak. Met standbeelden van jezelf bijvoorbeeld. Vinden we helemaal niet verkeerd.

Saints Row verschijnt op 23 augustus en komt naar PS4, PS5, Xbox en PC.

Een reactie achterlaten