fbpx

Rusland wil FIFA 17 verbannen wegens 'homoseksuele propaganda'

Opvallend nieuws uit Rusland: enkele parlementsleden daar eisen om FIFA 17 te verbannen uit het land vanwege ‘homoseksuele propaganda‘ die in de game zit.

De oproep komt er nadat EA Sports in november alle FIFA 17 spelers gratis de ‘Rainbow Kit‘ aanbood. EA deed dit om steun te betuigen aan de LGBTQ-gemeenschap, in het kader van de Rainbow Laces campagne van de Engelse Premier League. Hiermee wil de hoogste voetbalklasse in Engeland tolerantie promoten.


cyl2tzduaaek4nx

De parlementsleden in kwestie menen dat dit een Russische wet uit 2013 overtreedt. Deze verbiedt propaganda van alle niet-traditionele seksuele relaties omdat dit ‘schade berokkent aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.’

EA heeft nog niet gereageerd op de kwestie, maar staat erom bekend dat het genderdiversiteit ondersteunt. Dragon Age Inquisition bevatte een transgender personage, terwijl EA zelf door de Human Rights Campaign werd uitgeroepen als een van de beste plekken om te werken voor wie zich met de LGBTQ-gemeenschap associeert.

Een reactie achterlaten