fbpx

EA geeft groen licht voor nieuwe Fight Night

Schermafbeelding 2021 11 11 om 01.19.19

EA heeft besloten zijn best legendarische boksreeks Fight Night nieuw leven in te blazen. Volgens enkele klokkenluiders die interne mails van EA Sports’ te pakken kregen, heeft het project de codenaam ‘Moneyball’ gekregen. De boksgame zou echter nog niet in 2022 verschijnen.

Hoewel de ontwikkeling van de nieuwe Fight Night gestart is, is de release nog niet dichtbij. Volgens de geruchten wil ontwikkelaar EA Canada voorlopig zijn focus leggen op de volgende UFC-titel, die eind volgend jaar verschijnt.


In een interne mail die verspreid werd door de anonieme bronnen, wordt vermeld dat het moeilijk is voor EA om het correcte personeel te vinden voor Fight Night gezien de krachtige marktconcurrentie. De uitgever wil zijn senior creatives namelijk niet opzadelen met verschillende projecten. Om die reden werd Fight Night voorlopig gepauzeerd, zodat het team zich volledig kon concentreren op een kwalitatieve launch van UFC 5.

Nieuwe details van de Fight Night game zijn er bijgevolg ook nog niet, al zou EA zich met de titel opnieuw willen vestigen als een belangrijke speler in de markt van fighting games.

De laatste release in de reeks dateert al van 2011. Een nieuwe aankondiging na 10 jaar zou best geweldig zijn. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten