fbpx

“Rockstar zal blijven investeren in meeslepende singleplayergames”

GTA

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van zowel 2K Games als Rockstar, heeft aangekondigd dat het zal blijven investeren in singleplayer games. Concreet laat de uitgever daarmee weten dat Rockstar altijd een sterke focus zal hebben op meeslepende singleplayer avonturen. Om de wereld van die game daarna uit te breiden in een gigantische online ervaring.

Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two Interactive, dropte het statement tijdens een financiële meeting. Volgens Zelnick blijft Rockstar investeren in zowel singleplayer- als online games. En voegde eraan toe dat de studio zal strategie zal blijven volgen. Simpelweg omdat Rockstar dat kan.


Letterlijk zei hij dit over de toekomst van Rockstar: “Rockstar staat bekend om zijn geweldige verhalen, om er daarna nog een gigantische multiplayer bovenop te doen. De studio kan dat gewoon aan.”

Zelnick ging trouwens ook verder in op de discussie of singleplayer games al dan niet dood zijn. Zijn uitspraak slaat de nagel op de kop:

“Een paar jaar geleden was er een discussie aan de gang bij onze concurrenten. Zo werd er beweerd dat singleplayer dood is. Dat alles tegenwoordig draait om multiplayer. Wij geloven daar niet in. Ik geloof dat ik uitdrukkelijk en publiek zelfs gezegd heb dat Take-Two daar niet in gelooft. En onze labels ook niet.”

Fans van GTA kunnen dus op beide oren slapen. Ongetwijfeld krijgt de game een fantastische singleplayer ervaring met een kolossale multiplayer erbovenop. En of dat weer populair zal zijn.

Wanneer Rockstar eindelijk GTA 6 officieel zal onthullen is niet bekend. De makers van GTA hebben wel al bekendgemaakt dat GTA V dit jaar ook naar PS5 en Xbox Series X komt, helemaal in next-gen topvorm.

Een reactie achterlaten