fbpx

Rockstar mogelijk opnieuw gehackt: broncode GTA 5 gelekt

rockstar hacked GTA 5

Het zit Rockstar Games niet mee. Na de hack van 2022 waarbij meer dan 90 GTA 6-video’s gelekt werden, is de ontwikkelaar mogelijk opnieuw het slachtoffer van een cyberaanval. Dit keer zou de broncode van GTA 5 gestolen zijn en online gezet. Ook files van Bully 2 en GTA 6 werden gestolen.

Op X en fora zoals Reddit stromen verschillende berichten binnen dat hackers de broncode van GTA 5 hebben bemachtigd en die gretig online wordt gedeeld. In het verleden waren al stukjes van die broncode online te vinden, maar nu gaat het om de volledige broncode van de game. Wie verantwoordelijk is voor de hack is niet bekend.


Naast de broncode van GTA 5 zijn er ook nieuwe stukken Python code van GTA 6 opgedoken. En misschien nog interessanter: ook alle files van het geannuleerde Bully 2 staan plots online. De sequel werd nooit uitgebracht, maar hackers zouden alle beschikbare werkfiles van het project hebben bemachtigd.

Als de informatie correct is, mag je de komende dagen alvast aan meer nieuws. Zo zouden er ook files gevonden zijn die verwijzen naar verschillende verhaalexpansies van GTA 5 die nooit zijn verschijnen.

Rockstar zelf heeft nog niet gereageerd. Vorige week werd de dader van de GTA 6-hack van vorig jaar veroordeeld tot opsluiting in een instelling.

Een reactie achterlaten