fbpx

Rockstar lost meer details van next-gen GTA V

GTA V

Rockstar heeft eindelijk meer info gelost over de next-gen versie van GTA V. Dat deed de studio via een uitgebreide blog post op Rockstar Newswire. Zoals verwacht krijgt de openwereldgame een handvol grafische upgrades, maar ook verschillende nieuwe features.

GTA V

De next-gen versie van GTA V verschijnt digitaal op 15 maart, met een fysieke release gepland in mei. De editie brengt high-end pc graphics naar consoles dankzij 4K-resolutie, 60 fps, betere texturen, HDR en ray tracing. Uiteraard maakt de game ook gebruik van snellere laadtijden, 3D audio, DualSense features op PS5 en meer.


Rockstar geeft de speler tussen verschillende grafische modes. Zo kan je kiezen uit:

  • Fidelity Mode – de grafische indrukwekkendste ervaring met ray tracing aan 30 fps.
  • Performance Mode – responsief en vloeiend dankzij een opgeschaalde 4K-resolutie aan 60 fps.
  • Performance RT Mode – een mix van Fidelity en Performance met een opgeschaalde 4K-resolutie aan een dynamische 60 fps.

Verder krijgt de game volgens Rockstar ook meer populatie en verkeer (met meer variatie), meer vegetatie, verbeterde belichting, schaduwen en reflecties en betere explosies.

PS5-spelers kunnen daarnaast genieten van haptische feedback. Verschillende weereffecten zal je voelen, maar ook zullen spelers sneller kunnen afleiden uit welke richting ze beschoten worden. Daarnaast wordt je het gewaar als je over een zandweggetje rijdt of als je dicht bij een explosie staat.

De progressie van GTA V op PS4 of Xbox One kan je bovendien gewoon overzetten naar PS5 of Xbox Series.

GTA Online

Bij de launch van next-gen GTA V, krijgt ook GTA Online nieuwe features. Zo kan je tal van nieuwe voertuigen kopen door een nieuwe toevoeging aan de Los Santos Car Meet: Hao’s Special Works. Hao biedt nieuwe upgrades, maar ook een hoop nieuwe races, een rotatie van time trials en nog veel meer.

Cool is dat GTA Online als standalone titel verkrijgbaar zal zijn op PS5 en Xbox Series X. De eerste drie maanden kan je de game zelfs zonder extra kosten downloaden. Nieuwe spelers krijgen wat extra hulp in de vorm van een career builder. Met dat systeem krijg je meteen 4 miljoen GTA Dollars om een business uit de grond te stampen.

Uiteraard kan je ook simpelweg verder spelen met je bestaande account. Zo kan je zowel je story progressie als je GTA Online personage overzetten door ze te uploaden via de Rockstar Social Club account. Enige wat je daarvoor moet doen, is naar de ‘Game’ tab navigeren in het pauze-menu en de Upload Save Game optie selecteren.

Frappant genoeg vermeldt Rockstar nergens of je de game gratis kan upgraden naar PS5 of Xbox Series X versie als je de game al hebt op PS4 of Xbox Series X. Wij gokken dat de overstap naar de next-gen versie dus niet gratis zal zijn. Al hopen wij dat het niet full-price wordt.

Hieronder alvast de eerste screenshots van de next-gen versie.

Grand Theft Auto V 3 4 2022 Image 1

Grand Theft Auto V 3 4 2022 Image 3

GTA Online 3 4 2022 Image 5

GTA Online 3 4 2022 Image 6

GTA Online 3 4 2022 Image 4

Een reactie achterlaten