fbpx

Respawn werkt aan nieuwe Titanfall-game, maar niet Titanfall 3

Schermafbeelding 2024 03 05 om 00.33.43

Nu de Star Wars shooter van Respawn Entertainment geannuleerd is, moet de studio zich concentreren op Apex Legends en de nieuwe Star Wars Jedi-game. Toch heeft de ontwikkelaar ook een derde project in de maak. Geen Titanfall 3, al speelt de game zich wel af in dat universum.

Volgens Giant Bomb reporter Jeff Grubb is de game een compleet nieuw project onder leiding van Steve Fukuda, de regisseur van Titanfall 1 en 2. Vorig jaar hintte Vince Zampella al naar het project door te onthullen dat Fukuda iets nieuws uit de grond aan het stampen was. Een Titanfall 3 was echter toen al uitgesloten.


Jeff Grubb vertelde tijdens de Game Mess Mornings-podcast dat de game zich momenteel in prototypefase bevindt. Een beginfase dus, al zou het team binnenkort sterk uitbreiden. Volgens de journalist heeft de game te maken met Titanfall en speelt het zich af in dat universum, maar is het géén Titanfall 3.

Waarom EA dan geen groen licht geeft voor Titanfall 3? Ook dat is onbekend. De allereerste titels verscheen exclusief voor Xbox. Voor de tweede game koos de uitgever dan weer een ongelukkige release window, enkele weken voor de launch van een nieuwe Battlefield.

Ongetwijfeld haalden beide games om die redenen niet het gewenste resultaat. Ook battle royale-shooter Apex Legends speelt zich af in het Titanfall-universum, maar is een compleet andere soort game.

Een reactie achterlaten