fbpx

Resident Evil Village onder vuur door gestolen monsterdesign

Resivill monsters

In Resident Evil Village ga je de strijd aan met een hoop gruwelijke – en minder gruwelijke – monsters. Al zijn niet alle designs even origineel. Zo liet Capcom zich voor een van de gedrochten inspireren door de horrorfilm Frankenstein’s Army. En daar is de regisseur niet zo tevreden mee.

Frankenstein’s Army verscheen in 2013 en vertelt het verhaal van enkele Russische soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog enkele gruwelijke nazi-experimenten ontdekken. De WOII-horrorfilm werd vooral bekend dankzij zijn geschifte monsters. Zoals een piloot met een vliegtuigpropeller als hoofd.


Regisseur Richard Raaphorst toonde de gelijkenissen aan tussen zijn eigen designs en die van Resident Evil Village op zowel LinkedIn. Toegegeven, er zitten subtiele verschillen in, maar de overeenkomsten zijn treffend.

Twitter-gebruiker @CloneKorp zette beide designs even naast elkaar:

In een interview met PCGamer vroeg Raaphorst zich af of Capcom de designs met kwaad opzet had overgenomen. Indien niet, vindt de regisseur de gelijkenissen ’te groot om een toeval te zijn’. Hij geeft zelfs toe dat-ie vereerd zou zijn als Capcom hem simpelweg gevraagd had om de designs te gebruiken. Nu is Raaphorst eerder teleurgesteld, omdat-ie zelfs geen vermelding in de credits krijgt.

Fans van Raaphorst raden hem alvast aan om Capcom te contacteren een eervolle vermelding te krijgen voor zijn werk. Wat denk jij? Heeft Capcom hier wat goed te maken?

Een reactie achterlaten