fbpx

Resident Evil Village heeft ray tracing en superkorte laadtijden op PS5

resident evil village

Er is nieuwe info opgedoken over Capcoms volgende hoofdstuk in de Resident Evil-reeks. Op de officiële PlayStation-pagina van Resident Evil Village staat te lezen day de game ray tracing ondersteunt en bijna geen laadtijden heeft dankzij de supersnelle SSD.

Ray tracing is een nieuwe technologie die voor superrealistische belichting en reflecties zorgt, waardoor Resident Evil Village er volgens de info ‘indrukwekkend goed’ uitziet. Ook ondersteunt de game de adaptieve triggers en haptische feedback van de DualSense. Zo zou het volgens de omschrijving het afvuren van een pistool levensecht aanvoelen. De nieuwe horrogame maakt ook gebruik van 3D-audio.


Resident Evil Village is ondertussen al het achtste deel in de horrorserie en speelt zich af in een winters dorp vol mysterieuze figuren. Ethan Winter krijgt de hoofdrol en gaat er op zoek naar zijn vermiste vrouw. De game speelt zich volledig af in first-person (net zoals Resident Evil 7) en doet qua sfeer denken aan het weergaloze Resident Evil 4. Maar dan met weerwolven.

Resident Evil Village verschijnt in 2021 voor PS5, Xbox Series X en pc. Hieronder kan je de laatste trailer bekijken.

Een reactie achterlaten