fbpx

Resident Evil 9 wordt mogelijk een openwereldgame

Resident Evil

Het volgende deel in de Resident Evil saga wordt misschien een openwereldgame. Althans als we de bekende leaker Dusk Golem mogen geloven. De kerel heeft een nagenoeg vlekkeloos track record op vlak van Resident Evil leaks.

Volgens Dusk Golem wordt Resident Evil 9 ontwikkeld als een openwereldgame. Capcom zou immers zijn befaamde RE Engine uitgebreid hebben met openwereld-functionaliteit. Zoals we in Dragon’s Dogma 2 konden ervaren.


De volgende twee games die van de openwereldfunctie gebruik zullen maken, zijn Monster Hunter Wild en Resident Evil 9.

Een open wereld zou volledig nieuw zijn voor de franchise. In deel 8 mochten spelers wel grotere regio’s verkennen, maar die waren via specifieke paden verbonden met elkaar. Wij zijn alvast benieuwd hoe de reeks een open wereld zou aanpakken.

Natuurlijk is het wachten tot Capcom de game officieel aankondigt. Er zijn immers geen nieuwe delen – of remakes – in de Resident Evil reeks meer aangekondigd.

Ook Monster Hunter Wild, de sequel op Monster Hunter World, zou verder bouwen op de openwereld-funderingen die Dragon’s Dogma 2 neerzette voor de RE Engine. Ondanks een geplande release in 2025, weten we bitter weinig over de game. Meer info volgt in de zomer.

Een reactie achterlaten