fbpx

Remedy werkt aan next-gen remake van Max Payne 1 & 2

Max Payne remake PS5 Xbox

Ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft bekendgemaakt dat het de iconische Max Payne-serie nieuw leven inblaast. De studio slaat de handen in elkaar met Rockstar Games voor een remake van Max Payne en Max Payne 2: The Fall of Max Payne. De remakes komen enkel naar PS5, Xbox Series X en pc.

Beide titels zitten nog in conceptontwikkelfase, laat Remedy op hun website weten. De remakes worden ontwikkeld met de Northlight-engine van Remedy. Volgens de studio mogen we twee AAA-games verwachten die in de voetsporen treden van andere games van de studio, zoals Control.


Beide titels worden bovendien gebundeld en verkocht als één game. Nog een opvallend detail: het is Rockstar die de ontwikkeling van deze remake-bundel betaalt. Zodra Rockstar zijn investering terug heeft verdiend, gaat alle verdere opbrengt naar Remedy Entertainment zelf.

De eerste Max Payne debuteerde in 2001 op pc en maakte vooral furore vanwege zijn explosieve actiescènes en bullet time. Het was een van de eerste shooters waarin je vijanden op spectaculaire wijze in slowmotion kan doorzeven met kogels.

In de game volgt je het tragische verhaal van de New Yorkse agent Max Payne wiens gezin wordt vermoord door junkies. Hij gaat op onderzoek en duikelt de wereld van de georganiseerde misdaad binnen.

Een releasedatum is nog niet bekend.

Een reactie achterlaten