fbpx

Remedy schrapt free-to-play model voor nieuwe multiplayergame

Remedy multiplayer

Ontwikkelaar Remedy Entertainment die hoge scores binnenrijft met Alan Wake 2 kiest een andere aanpak voor zijn nieuwe multiplayergame met codenaam Project Vanguard. De titel laat het free-to-play model achter zich en wordt een co-op multiplayer. De naam werd veranderd naar Project Kestrel.

Volgens de studio wordt Project Kestrel een premium ervaring met een krachtige coöperatieve multiplayer. Hoewel er nog niet veel details bekend zijn van de game, weten we wel dat de game wordt uitgegeven door Tencent.


Nu de proof-of-concept fase van het project af is, werd de titel geëvalueerd door zowel Remedy zelf als Tencent. Als gevolg besloten beide partijen dat het free-to-play model te riskant was in de snel evoluerende markt. Ook wil de studio meer inzetten op zijn kracht als ontwikkelaar van verhaalgedreven games.

Project Kestrel zal terug naar de conceptfase gaan, waarbij de kern van het team blijft werken aan de nieuwe visie voor het project.

Naast deze multiplayergame werkt Remedy Entertainment ook aan de Max Payne 1+2 remake, de uitbreidingen van Alan Wake 2 en Control 2.

Een reactie achterlaten