fbpx

“Remedy Entertainment werkt aan Alan Wake 2”

Alan Wake

Het lijkt erop dat Remedy Entertainment dan toch terugkeert naar het Alan Wake universum. De studio zou namelijk de handen in elkaar geslagen hebben met Epic Games voor Alan Wake 2. Althans als we Jeff Grubb van GamesBeat mogen geloven.

Grubb deelde het nieuws tijdens een livestream via Twitch. Alan Wake 2 zou in ontwikkeling zijn bij Remedy en Epic Games zou de game uitgeven. Bedoeling van de studio is om een game te maken die als sequel aansluit op het eerste deel.


Volgens Grubb waren er verschillende partners in de running om de game uit te geven, maar Epic Games leverde uiteindelijk de beste deal af. Grubb heeft zelf geen idee wanneer een officiële aankondiging volgt, maar hij heeft het nieuws naar eigen zeggen uit goede bron.

Natuurlijk blijft de informatie tot dusver een gerucht. Maar het zou niet verrassen als de sequel er effectief komt. Remedy Entertainment gaf in het verleden al aan dat er een wil is om het Alan Wake universum weer op te pikken. Bovendien heeft de studio de rechten van de reeks in huis.

Misschien zijn er zelfs meerdere games in de maak. In maart 2020 tekende Remedy en Epic Games al een contract van uitgave voor twee onaangekondigde games. Wil Epic er een trilogie van maken?

De eerste Alan Wake game dateert ondertussen al van 2010, maar wordt nog steeds beschouwd als een Xbox 360 topper. Een vervolg is dus meer dan welkom.

Een reactie achterlaten