fbpx

Remedy: ‘Alan Wake 2 speelbaar van begin tot eind’

Alan Wake

Het is goed mogelijk dat we Alan Wake 2 nog dit jaar kunnen spelen. Volgens ontwikkelaar Remedy Entertainment is de game nu al helemaal speelbaar van begin tot einde. Al wil dat niet zeggen dat de ontwikkeling erop zit.

De grote baas van Remedy Tero Virtala loste wat meer info over de ontwikkeling van Alan Wake 2 tijdens een toelichting van de kwartaalcijfers. Zo vertelde hij dat de game in volle productie zit en dat de titel speelbaar is van het begin tot het einde. Er moeten wel nog een aantal elementen toegevoegd worden.


Nog wat werk dus vooraleer de studio aan de polishing kan beginnen. Tijdens die fase werkt de studio de laatste bugs weg en wordt de gameplay gebalanceerd. Al is dat vaak een fase die behoorlijk lang kan duren.

Opvallend: sinds de onthulling tijdens The Game Awards 2021 kregen we niets meer van de game te zien. Achteraf liet Remedy’s creative director Sam Lake wel weten dat er een periode van stilte zou volgen, al hadden we nooit verwacht dat die zo lang zou duren.

Nu de game zijn laatste ontwikkelingsfase bijna ingaat, krijgen we er ongetwijfeld meer van te zien in de komende maanden. En een releasedatum.

Heb jij zin in een nieuwe Alan Wake?

Een reactie achterlaten