fbpx

Remake van Lollipop Chainsaw komt in 2023

Lollipop Chainsaw

Afgelopen maand kregen we al een hint dat Lollipop Chainsaw opnieuw aandacht zou krijgen en nu is het zo ver. De cult actiegame krijgt een volledige remake ontwikkeld door Dragami Games. Tijd om zombies opnieuw te laten kennismaken met een vlijmscherpe kettingzaag.

Het was Yoshimi Yasuda, voormalig CEO van Kadokawa Games, die het nieuws bekendmaakte. Hij richtte Dragami Games, kocht de licentie voor Lollipop Chainsaw van Kadokawa en werkt nu samen met Warner Bros. aan een remake van de titel.


Reden voor de remake? Lollipop Chainsaw ligt na aan het hart van Yasuda en zijn team. Hij vond het zonde dat de game niet meer zo gemakkelijk te spelen is als vroeger. Toegegeven: PS3-games komen misschien nog wel naar PlayStation Plus, maar dat zal via streaming zijn. En dus heeft Yasuda een remake aangekondigd om de titel opnieuw speelbaar te maken.

Cool is dat bijna het volledige originele team aan deze remake werkt. Al zullen er een paar verschillen zijn. Zo wordt muziek, waarvan de licentie is komen te vervallen, vervangen door nieuwe soundtracks. Daarnaast zal de game gebruikmaken van de kracht van moderne consoles. En krijgt de titel een ietwat realistischere grafische stijl, in tegenstelling tot de nogal cartooneske look van het origineel.

Lollipop Chainsaw staat gepland voor release in 2023.

Een reactie achterlaten