fbpx

Release Alan Wake 2 met 10 dagen uitgesteld

alan wake 2 1

Ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft Alan Wake 2 met 10 dagen uitgesteld. De game verschijnt nu op 27 oktober in plaats van 17 oktober. Het lijkt vooral een strategische beslissing om de vele releases van de maand oktober te ontvluchten.

Zo laat de studio via een Tweet weten dat oktober een geweldige maand wordt voor gamereleases en dat deze nieuwe releasedatum de spelers hopelijk meer ruimte geeft om hun favoriete titels te kunnen spelen. Het lijkt er dus op dat Remedy Entertaimnent andere grote releases van die maand wil vermijden.


Oktober wordt immers een nooit eerder geziene drukke maand. Zowel Assassin’s Creed Mirage, Marvel’s Spider-Man 2 als Super Mario Bros. Wonder verschijnen die maand. Die laat Alan Wake 2 nu achter zich.

Verder laat de studio weten dat we meer Alan Wake 2 krijgen te zien op Gamescom, waar de schrijver Alan Wake ‘op een heel duistere plaats’ terecht zou komen. Niet verrassend voor een horrorgame natuurlijk, al wordt het allicht wat intense dan enkel duisternis.

In Alan Wake 2 kan je aan de slag met twee personages. Zo krijg je als FBI-agente Saga Anderson de opdracht een ritualistische moorden te onderzoeken in het stadje van Bright Falls. Tegelijkertijd zit Alan Wake zelf opgesloten in een duistere nachtmerrie, waar hij de realiteit moet vormgeven om te ontsnappen.

De game vertelt dus twee aparte verhalen, die in de loop van het avontuur convergeren.

Een reactie achterlaten