fbpx

Regisseur Final Fantasy XV werkt aan twee nieuwe games

Final fantasy XV

Hajime Tabata, de regisseur van Final Fantasy XV, werkt met zijn nieuwe studio aan twee verse games. De man richtte JP Games op na zijn vertrek bij Square Enix. Samen met grote uitgevers werkt hij nu aan twee verschillende RPGs.

Het eerste project omschrijft Tabata als een experimentele, snelle RPG die een evolutie is van Final Fantasy Type-0 HD. De pre-productie van de game is al afgerond, al gaat de ontwikkeling volgens de man iets sneller dan bij een traditionele RPG. De titel zou namelijk behoorlijk kort zijn en zou een grote herspeelbaarheid hebben. Bovendien zou de game multiplayer bevatten.


De tweede RPG is volgens Tabata een AAA-ervaring waarin je de open wereld vrij kan verkennen. Volgens Tabata heeft zijn nieuwe project veel weg van Final Fantasy XV.

Het lijkt erop dat Tabata dus zowel Final Fantasy Type-0 HD en Final Fantasy XV opnieuw wil creëren volgens zijn eigen visie. En dat hij zo twee games wil maken die de oorspronkelijke releases hadden moeten zijn.

Na de release van Final Fantasy XV kreeg de Japanse game director de leiding over Luminous Productions bij Square Enix, maar hij stapte op in 2018 om zijn eigen ding te doen. Momenteel werkt Luminous Productions verder aan Forspoken voor PS5 en PC. En met die game wil Square Enix de mooiste openwereldgame ooit afleveren.

Hajime Tabata

Een reactie achterlaten