fbpx

Red Dead Redemption acteurs verrassen studenten tijdens geschiedenisles

Red Dead 2 acteurs

De studenten geschiedenis aan een Amerikaanse universiteit hebben een heel memorabel moment beleefd tijdens een van hun lessen. Ze kregen immers bezoek van Roger Clark en Rob Wiethoff, de stemacteurs van Arthur Morgan en John Marston in Red Dead Redemption 2.

Tore Olsson, een docent Moderne Geschiedenis aan de universiteit van Tennessee, had het tijdens zijn lessen over het vroegmoderne Amerika. Voor de lezing, die hij ‘Red Dead America’ doopte, gebruikte de lector zowel Red Dead Redemption als Red Dead Redemption 2 om zijn studenten wat meer inzicht te geven in de Amerikaanse maatschappij tussen 1899 en 1911.


Als verrassing had Olsson stemacteurs Roger Clark (Arthur Morgan) en Rob Wiethoff (John Marston) uitgenodigd tijdens de laatste les vóór de befaamde Spring Break. Lector Olsson zwierde een video van het cowboy-bezoek op Twitter. Vanzelfsprekend waren de studenten compleet verrast toen het duo tijdens de les kwam binnenvallen.

Ook Clark en Wiethoff vonden het merkwaardig dat games gebruikt konden worden als een educatieve tool. Clark grapte dat-ie nu ook door het leven gaat als professor geschiedenis.

In een andere tweet laat Olsson trouwens weten dat hij een boek geschreven heeft, genaamd Red Dead’s History, dat de geschiedenis van Amerika bekijkt vanuit het perspectief van de Red Dead games. Het audioboek is zelfs ingesproken door Roger Clark. Dus al je ooit zin hebt in een les geschiedenis door Arthur Morgan, weet je waar je terecht kan.

Een reactie achterlaten