fbpx

Red Dead Redemption 2 breekt verkooprecords

Rockstar

Red Dead Redemption 2 scoorde hard bij reviewers (ook wij gaven hem een topscore), maar of dat zich ook aan de kassa’s zou vertalen? Blijkbaar wel. Uitgever Rockstar Games heeft de eerste verkoopcijfers bekendgemaakt en die zijn duizelingwekkend. De game heeft tijdens het eerste weekend maar liefst 640 miljoen euro opgebracht en is daarmee het succesvolste entertainmentproduct van het jaar.

Kleine kanttekening: het gaat hier wel degelijk om verkoop tijdens het openingsweekend. Red Dead Redemption 2 lanceerde namelijk op een vrijdag. De beste launch aller tijden behoort nog altijd toe aan GTA V dat 1 miljard in het laatje bracht tijdens de eerste 3 dagen. Al lanceerde die game wel op een dinsdag.


Geen ultiem record voor een Rockstar game dus, maar daar zal de uitgever niet wakker van liggen. En Sony ook niet. Red Dead Redemption 2 was namelijk de meest gepre-orderde game ooit op de PlayStation Store. Geen enkel game werd meer gedownload op de PS Store tijdens 3 dagen dan Red Dead. Let wel: het gaat enkel om digitale sales. Het record van algemene PS4-verkoop (inclusief fysieke winkelversies) is nog steeds in handen van Marvel’s Spider-Man.

Rockstar heeft een berg geld binnengehaald met Red Dead Redemption 2, al zal de 7 jaar lange productie ook een flinke duit gekost hebben.

Wij zijn echter erg benieuwd wat voor impact het online luik op de verkoop zal hebben. De launch van Red Dead Online staat gepland voor deze maand.

Een reactie achterlaten