fbpx

Reboot van Alone in the Dark aangekondigd

Uitgever THQ Nordic en ontwikkelaar Pieces Interactive hebben een nieuwe Alone in The Dark aangekondigd. De game wordt een complete reboot van de survivalhorror serie en zal verschijnen op PS5, Xbox Series X en pc. Een releasedatum is er nog niet, maar de game staat speelbaar op Gamescom.

Deze Alone in The Dark vertelt een volledig nieuw verhaal en speelt zich af in het Zuiden van Amerika van de jaren 1920. Je zakt opnieuw af naar het psychiatrisch ziekenhuis Derceto Manor uit de originele trilogie.


Wanneer de oom van Emily Hartwood vermist raakt, huurt de jongedame de detective Edward Carnby in om hem op te sporen. Als het duo bij de Derceto Manor arriveert, ontdekken ze vreemde patiënten, poorten naar horrorwerelden en dodelijke monsters.

Cool is dat je de game zowel als Emily en als Edward kan spelen voor een uniek perspectief van beide personages. Horrorfans zullen bovendien blij zijn om te horen dat het verhaal geschreven is door Mikael Hedberg, de schrijver achter Amnesia en SOMA.

Wie eind deze maand naar Gamescom gaat in Keulen, kan er alvast met de demo aan de slag. Het is de proloog van de game die het inleidend verhaal serveert. Wellicht wordt de demo na Gamescom ook speelbaar voor het grote publiek.

Check zeker ook de trailer hierboven.

Een reactie achterlaten