fbpx

Rainbow Six Extraction toont zijn hardcore modus Maelstrom

Nu de releasedatum van Rainbow Six Extraction eindelijk bekend is, heeft Ubisoft ook de post-launch content van de game onthuld. Die bevat een volledige expansie, alsook verschillende evenementen en allerlei opdrachten die genoeg afwisseling moeten brengen naar de endgame. De blikvanger is Maelstrom Protocol, een nieuwe modus die vooral de hardcore spelers zal bekoren.

Maelstrom wordt een modus met wekelijkse uitdagingen en een ranking systeem voor de meest geharde spelers. Tijdens die uitdagingen moeten spelers hun weg vinden door negen subzones. Al is het niet zo simpel, want elke subzone brengt een toenemende moeilijkheidsgraad, sterkere vijanden, sneller uitgeputte bronnen en een kortere tijdslimiet met zich mee. Eenmaal een ronde voltooid is, krijgt je squad de optie om te extracten of verder te gaan. Al is aan elke subzone natuurlijk een groter risico verbonden.


Daarnaast brengt Ubisoft ook nog tijdelijke Crisis Events. Dat zijn gethematiseerde evenementen, die vaak een nieuwe Operator of een Archaean introduceren. In het eerste Crisis Event, Spillover, is het aan spelers om zoveel mogelijk kolonies van de Sprawl uit te roeien, terwijl hordes Archaeans daar een stokje proberen voor te steken.

Assignments zijn dan weer wekelijkse modi met allerlei gameplay-modifiers die het spel uitdagender maken. De Veteran-modus heeft bijvoorbeeld geen HUD en schakelt friendly fire in. Uit je doppen kijken is dus een must.

Ook handig: de game bevat een gratis buddy pass, waarmee je twee vrienden kan uitnodigen om 14 dagen lang met jou te spelen.

Rainbow Six Extraction komt op 20 januari naar PS4 en PS5, Xbox en pc en is nu te pre-orderen via de Ubisoft Store. Pro-tip: maak gebruik van Ubisofts loyaliteitsprogramma en wissel 100 van je Ubisoft Connect-punten in. Dan ontvang je nog eens 20% korting op eender welke game of collectible die je in de Ubisoft Store koopt.

Een reactie achterlaten