fbpx

Quantic Dream wordt de uitgever van Under The Waves

Ontwikkelaar Parallel Studio en uitgever Quantic Dream hebben tijdens de openingsshow van Gamescom hun nieuwe titel Under The Waves aangekondigd. Dat wordt een verhaalgedreven avontuur met een paranormaal kantje. Check de trailer hierboven.

Under The Waves speelt zich in de duistere diepte van de Noordzee tijdens een alternatieve versie van de jaren 70. De professionele duiker Stan probeert een hartbrekend verlies te verwerken, zodat-ie een verse toekomst kan opbouwen. Maar de isolatie onder de golven vullen zijn gemoedstoestand perfect aan. En hoe verder hij zich verdiept in zijn eenzaamheid, hoe moeilijker het wordt om uit deze kalme wereld terug te keren. Op den duur beleeft hij zelfs vreemde, maar tegelijkertijd wonderbaarlijke gebeurtenissen diep in de zee. En dus is het aan hem om een keuze te maken. Blijft hij onder de golven leven? Of keert hij terug naar de alledaagse maatschappij?


Eerlijk gezegd doet de game ons een beetje denken aan Firewatch, maar dan op de zeebodem. Spelers die de game gespeeld hebben, zullen het idee ongetwijfeld herkennen in de samenvatting hierboven.

Under The Waves staat gepland voor release in 2023.

Een reactie achterlaten