fbpx

PUBG studio onthult nieuw fantasy project

fantasy project Krafton

Krafton, het moederbedrijf van onder andere de Playerunknown’s Battlegrounds studio, heeft aangekondigd dat het begonnen is aan de ontwikkeling van zijn nieuwe project. Dat wordt een game gebaseerd op de Koreaanse fantasy boekenreeks van The Bird That Drinks Tears.

De fantasyreeks is geschreven door Yeong-do Lee en de game wordt ‘een compleet nieuwe ervaring geïnspireerd door de bruisende werelden en diepzinnige personages van het boek.


Volgens de website brengt de game het originele fantasy universum van Yeong-do Lee tot leven via unieke en verrassende fantasy rassen, geweldige en kleurrijke landschappen en meeslepende, beklijvende verhalen.

Om die reden is Krafton momenteel op zoek naar developers om de game te helpen bouwen. Samen met de Amerikaanse schrijver Iain McCaig, die ook al meewerkte aan Star Wars en The Avengers, zullen ze het spel leven inblazen. Volgens McCaig zal de Koreaanse fantasy een unieke ervaring voorschotelen, vanwege ‘zijn frisse kijk op de menselijke aard/natuur’.

McCaig schuwt geen hyperbolen: volgens de Amerikaan evenaart het Koreaanse verhaal het het niveau van The Lord of the Rings en Dune. Zo is de fantasy wereld van Yeong-do Lee ‘fris en bruut’. Ook wisselt-ie ’traditionele archetypes af met verrassende, angstaanjagende droombeelden’.

Klinkt als een behoorlijk fascinerende fantasy ervaring. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten