fbpx

PUBG maakt comeback in Unreal Engine 5 en krijgt vernielbare omgevingen

PUBG battlegrounds

PUBG: Battlegrounds, de shooter waarmee alle battle royale gekte mee begon, viert zijn zevende verjaardag. Om die reden maakt de game dit jaar een gigantische comeback. Te beginnen met een volledige makeover in Unreal Engine 5.

In een video toont ontwikkelaar Krafton dat de overstap naar Unreal Engine 5 heel wat nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Zo is de grafische upgrade enorm en krijgt de game ook verwoestbare omgevingen.


Zo kan je onder andere gebouwen vernielen en dat zorgt volgens de makers voor meer strategische opties. Verder zijn er nieuwe transportmiddelen in de maak en sommige loot zal rechtstreekse effecten hebben op combat gameplay als je ze opraapt. Ook cool: de Repair Kits zijn binnenkort beschikbaar als World Spawn Items.

Staan ook op het programma: draagbare ziplines om je bewegingen meer dynamisch te maken. En de makers hinten ook naar grappling hooks in de toekomst.

Krafton wil ook creatietools voorzien zodat spelers hun eigen levels kunnen bouwen en delen. Uiteraard worden er ook nog cross-over events georganiseerd en blijven de makers de game tweaken en balanceren.

De nieuwe PUBG: Battlegrounds zou dit jaar verschijnen. Een exacte datum is er nog niet.

Een reactie achterlaten