fbpx

PS5 upgrade van Cyberpunk 2077 levert problemen op

Cyberpunk 2077

Update: CD Projekt Red en Sony zijn erin geslaagd het probleem  op te lossen. Wie de PS5-upgrade wil claimen via een PS4-disc, doet dat best via zijn bibliotheek op PS5. Zoek daar het icoontje van Cyberpunk 2077 en kies via de drie stipjes (…) voor ‘product weergeven’. De link brengt je naar de productpagina in de PlayStation Store, waarna je de PS5-versie kan installeren.

Achteraf kan je uiteraard de PS4-versie verwijderen, want die neemt veel meer plaats in. Merk wel op dat je nog steeds de disc nodig hebt om ook de PS5-upgrade te spelen, aangezien de game een licentiecontrole moet uitvoeren bij het opstarten. En die gebeurt nog steeds via de disc.


Origineel bericht: Heb jij de fysieke PS4-versie van Cyberpunk 2077 in huis en wil je upgraden naar de PS5-versie? Dan ben je allicht al wat problemen tegengekomen. Zo melden tal van Europese spelers dat ze de gratis PS5 upgrade niet kunnen claimen via de PlayStation Store.

Het probleem zit ‘m allicht in de CUSA code, ofwel een region lock, van de PS4 disc. Die moet overeen komen met de code van de regio van jouw PSN-account. Is dat niet het geval, dan kan je problemen ondervinden bij het upgraden naar de PS5-versie.

Voor de Benelux zijn er frappant genoeg twee versies in omloop met twee verschillende discs. Zo zijn er exemplaren met een play disc met CUSA-16579 en een data disc met CUSA-25194. Daarnaast zijn er ook exemplaren met een play disc met CUSA-18278 en een data disc met CUSA-18279. Je kan die codes hier checken.

Merk op dat beide exemplaren een waaier aan verschillende talen ondersteunen. Als we echter gaan kijken op de productpagina van Cyberpunk 2077 in de PSN store, zien we dat die versie slechts Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Koreaans, Braziliaans en Portugees ondersteunt. Of met andere woorden: de disc versie met de codes CUSA-18278 en CUSA-18279. Allicht zit daar dus de discrepantie.

Wie bijgevolg een disc versie heeft met codes CUSA-16579 en CUSA-25194, ervaart allicht moeilijkheden bij het upgraden naar de PS5-versie. Althans, dat is onze conclusie nadat we zelf ook op het euvel stootten.

CD Projekt Red is zich bewust van het probleem, maar heeft voorlopig nog geen fix voorgesteld. Enige wat we dus kunnen doen is wachten op een extra update. Of een nieuwe PSN-account aanmaken om de region lock te omzeilen.

Hopelijk lost CD Projekt Red dit euvel snel op…

Een reactie achterlaten