fbpx

PS5 co-opshooter Helldivers 2 toont zijn explosieve combat

helldivers 2 1

Helldivers 2 wordt een geweldige co-op shooter om buitenaardse insecten aan gort te knallen. In een nieuwe video zet Zweedse ontwikkelaar Arrowhead Game Studios enkele nieuwe gameplay features van de PS5-game in de kijker.

In tegenstelling tot het origineel is Helldivers 2 een third-person shooter. Eentje met een ruim arsenaal aan guns en explosief tuig. Dankzij het Stratagem-systeem kan je verschillende krachtige bommen vanuit orbit op de insecten droppen.


Het explosieve resultaat hangt af van het type bombardement je aanvraagt. Je kan ook extra vuurwapens, turrets en andere hulpmiddelen vanuit de lucht laten droppen tijdens de veldslag.

Ook het nieuwe armor-systeem speelt een rol in het kiezen van je aanvalsstrategie. Zo zijn er kolossale vijanden met een dik pantser waar gewone munitie niet door geraken. Dan is het kwestie van de juiste wapentypes en co-op tactiek toe te passen.

Dat je belachelijk veel vuurkracht kan inzetten, mag duidelijk zijn. Al kies je in Helldivers best ook wat bescherming die voldoet aan jouw noden. Sta je vaak aan de frontlinie? Dan draag je best een krachtig pantser. Toch liever wat beweeglijker? Dat kies je voor een lichtere outfit.

Check zeker de video hieronder, want als co-op game wordt dit er eentje om naar uit te kijken. Helldivers 2 komt dit najaar nog naar PS5 en PC.

Een reactie achterlaten