fbpx

PS4 is tweede bestverkochte console aller tijden

In zijn meest recente financieel rapport heeft Sony bekendgemaakt dat de PlayStation 4 de mijlpaal van 102,8 miljoen verscheepte consoles bereikt heeft. En hoewel die consoles nog niet allemaal verkocht zijn, zal dat niet lang meer duren. Wat van de PS4 de tweede bestverkochte console aller tijden maakt.

Welke dan op nummer 1 staat? De PlayStation 2 die met 155 miljoen exemplaren de best verkochte console ooit is. De originele PlayStation sluit de top 3 af met 102,49 miljoen exemplaren. In totaal werden er tijdens het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2019 zo’n 2,8 miljoen PS4-consoles verkocht. Dat is 1,1 miljoen minder dan vorig jaar. Om die reden stelt zijn verwachtingen voor het jaar bij. Van 15 miljoen consoles naar 13,5 miljoen.


Sonygaf daarnaast nog wat extra statistieken vrij. Zo zijn er 36,9 miljoen abonnees voor PlayStation Plus en werden zo’n 61,3 exemplaren van PlayStation 4 software verkocht. 37% van die verkoop bestond uit digitale aankopen.

Dat PlayStation 4 het nog steeds enorm goed doet, staat buiten kijf. En Death Stranding zal daar ongetwijfeld nog een boost aan geven. Al is volgens onze review die game niet voor iedereen weggelegd.

Een reactie achterlaten