fbpx

PS4- en Xbox One-gamers melden massaal veel bugs in Cyberpunk 2077

Cyberpunk2077 invdr bugs

Vandaag is Cyberpunk 2077 eindelijk uit, al loopt de release niet van een leien dakje. Er duiken overal video’s en berichten op van gamers die problemen hebben met de game op consoles. Op PS4 en Xbox One heeft de actie-RPG last van bugs, glitches, framerate issues en crashes.  Alles wijst erop dat de game allesbehalve geoptimaliseerd is voor current-gen consoles.

Sinds gisterenavond gingen verschillende gameplay clips viraal op Twitter. Die tonen vooral problemen met de PS4-versie van de game. Ze variëren van traag ladende texturen, pop-up, vijanden en auto’s die plots bevriezen tot een haperende framerate en frequente crashes.


Op reddit stromen de negatieve reacties van teleurgestelde gamers ondertussen binnen. Het gros van de reacties gaat over de PS4- en Xbox One-versie. De pc-versie van Cyberpunk 2077 lijkt voorlopig van de meeste problemen gespaard. De vroege reviews die reeds zijn verschenen, zijn uitsluitend gebaseerd op de pc-versie van de game. Ontwikkelaar CD Projekt Red weigerde namelijk reviewcodes voor consoles uit te sturen. En nu wordt het pijnlijk duidelijk waarom.

Ook verschillende streamers rapporteerden problemen. De officiële PlayStation-account moest zelfs de stream vroegtijdig stopzetten toen de game op PS5 crashte.

De ontwikkelaar heeft nog niet gereageerd op de kritiek. De game werd verschillende keren uitgesteld, het laatste uitstel was volgens de makers om de performantie van de game op consoles te verbeteren. Hieronder alvast enkele user video’s die de problemen in beeld brengen.

 

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten