fbpx

Pro spelers gehackt tijdens finale van Apex Legends toernooi

apex legends tournament hacked

Het Apex Legends Global Series toernooi kreeg een dramatische finale. Verschillende professionele spelers werden tijdens het spelen gehackt en kregen cheats zoals aimbots en wall hacks. Waarna de finale werd stopgezet. Hoe de cyberaanval is kunnen gebeuren, wordt nog uitgezocht.

De finale van het Apex Legends-toernooi liep volledig in honderd toen de deelnemers plots allerlei cheats geactiveerd zagen op hun scherm. Een van de spelers werd zelfs automatisch geband door de game, waarna de organisatoren het toernooi stillegden.


Fragmenten van de gehackte gameplay doken al snel op via sociale media. De chat van de spelers meldde plots ‘Apex hacking global series by Destroyer2009 & R4ndom‘ alvorens spelers de posities van hun vijanden door muren heen kon zien. De calling card van de hackers die berucht zijn in de wereld van Apex Legends.

Een clipje van speler ImperialHal toont dan weer hoe hij plots een aimbot krijgt. Daardoor treedt de anti-cheat software in werking met als gevolg dat hij niet meer kan schieten.

Hoe de hackers erin geslaagd zijn om een private lobby tijdens een event te hacken? Dat zoekt Respawn Entertainment momenteel uit. In ieder geval laat Easy Anti-Cheat, wiens software gebruikt wordt in Apex Legends, weten dat er geen beveilingsrisico’s zijn.

Of het probleem breder verspreid is dan de finale van de Global Series alleen, is voorlopig ook niet bekend.

Een reactie achterlaten