fbpx

Pro Evolution Soccer heet nu eFootball en wordt free to play

Grote verandering in voetballand: uitgever Konami heeft bekendgemaakt dat Pro Evolution Soccer vanaf nu simpelweg eFootball heet. De voetbalgame wordt free-to-play, dus iedereen kan ermee aan de slag. Of dat betekent dat jaarlijkse releases nu achterwege blijven, is echter niet helemaal duidelijk.

De ambitie om de ultieme virtuele voetbalomgeving te creëren, was er al een tijdje bij Konami. Daarom startte de uitgever een nieuw project in de Unreal Engine. De game kreeg volledig herwerkte animaties, verbeterde besturing en balcontrole en meer.


Met eFootball wil Konami zijn Pro Evolution Soccer omvormen tot een virtueel voetbalplatform. Zeg maar een live service game die voortdurend nieuwe content toevoegt.

De uitgever deelde de roadmap voor de eerste toevoegingen. We zien cross-play, online toernooien, een Team Building Mode en meer. En hoewel niet alle features meteen bij de launch in het najaar beschikbaar zullen zijn, mogen we volgens Konami veel vernieuwingen verwachten.

Konami zal in augustus meer van de gameplay onthullen.

 

eFootball roadmap

Zoals je ziet, zijn cross-generation matches meteen beschikbaar bij de launch. Later dit jaar volgen dan ook cross-platform matches en wordt ook een match pass toegevoegd. Allicht vergelijkbaar met de battle pass van Call of Duty.

Of de game werkelijk de moeite zal zijn als je enkel gebruik maakt van de free-to-play features, valt nog te zien. Maar in ieder geval levert dit een gigantisch contrast op met de aanpak van FIFA 22. De concurrentie tussen beide titels kan dus nog spannend worden.

eFootball verschijnt in het najaar, al is er nog geen specifieke datum.

Een reactie achterlaten