fbpx

Poolse overheid start onderzoek naar Cyberpunk 2077

cyberpunk review 3

Na een mogelijke rechtszaak in de VS, zorgt Cyberpunk 2077 voor nog meer problemen voor CD Projekt Red. De ontwikkelaar staat nu ook in het vizier van de Poolse overheid die na de chaotische launch een onderzoek heeft gestart. Blijkt de ontwikkelaar nalatig te zijn en zijn fouten niet recht te kunnen zetten, dan riskeert CD Projekt Red een miljoenenboete.

In de Poolse krant Dziennik Gazeta Prawna (via Benchmark.pl) laat de Commissie voor gelijke Concurrentie en Consumentenbescherming (UOKiK in het Pools) weten dat ze de situatie op de voet volgt. Een onderzoek is gestart naar nalatigheid van de ontwikkelaar. Vertegenwoordiger van de overheidsinstatie Malgorzata Cieloch vermeldt dat het overheidsorgaan ook zal toezien op de verdere progressie van de game en de uitvoering van de beloofde patches.


“We zullen controleren hoe de ontwikkelaar werkt aan verdere verbeteringen en ook problemen oplost, opdat de game kan draaien op alle consoles. Daarnaast zullen we erop toezien dat gemaakte beloftes ook nageleefd worden voor alle klanten.”

Met andere woorden zal de overheid in het oog houden dat CD Projekt Red alle beloofde features en geplande mechanismen naar de game brengt. Indien de studio daar niet in slaagt, kan de commissie een boete opleggen die zoveel bedraagt als 10% van de totale jaarlijkse inkomsten van CD Projekt Red. Wat gemakkelijk kan oplopen tot enkele tientallen miljoenen euro’s.

Of het allemaal zo’n vaart zal lopen, blijft natuurlijk de vraag. Ook valt nog te zien wanneer Cyberpunk 2077 dan effectief afgewerkt is. Wij gokken dat het nog wel een jaar kan duren…

Een reactie achterlaten