fbpx

PlayStation topman ontslagen nadat hij opduikt in video van pedojagers

Sony topman pedofilie

Opvallend nieuws uit de stal van PlayStation. Sony Interactive Entertainment heeft George Cacioppo, de senior vicepresident van de engineering divisie ontslaan. Dat gebeurde nadat de man ontmaskerd in een YouTube-video van een stel pedofielenjagers.

De video – die je hieronder kan zien – verscheen op het YouTube- kanaal People vs. Preds. Dat zijn een stel pedofielenjagers die op eigen houtje valstrikken opzetten om pedofielen te betrappen. In de video wordt de 64-jarige Cacioppo beschuldigd van het contacteren van een 15-jarige jongen voor seks.


Via Grindr en tekstberichten had hij de jongen uitgenodigd bij hem thuis. Dat het een fake Grindr-profiel was, ontdekte Cacioppo toen geen 15-jarige jongen, maar een cameraman van People vs. Pred om 4u30 kwam opdagen.

Sony liet alvast weten aan nieuwszender CNET dat Cacioppo meteen zijn ontslag heeft gekregen. Hij was meer dan 8 jaar in dienst bij de uitgever en voerde werkzaamheden uit aan het PlayStation Network.

People vs. Preds laat weten dat het bewijsmateriaal heeft overgeleverd aan de politie. Of er een arrestatie volgt, valt nog af te wachten, aangezien de groep ook laat weten dat de politie doorgaans niet samenwerkt met dergelijke cybergroepen. Ongetwijfeld volgt er wel een onderzoek.

Een reactie achterlaten