fbpx

PlayStation haalt downloadsnelheid in Europa naar beneden

Sony heeft aangekondigd dat het de downloadsnelheid voor games op PlayStation zal inperken om een stabiele internetervaring voor alle Europese gebruikers te garanderen. Sony volgt daarmee Netflix en andere technologische giganten op.

Tijdens de coronaquarantaine beroepen massa’s mensen zich op internet. Denk maar aan Netflix, gamen, YouTube-filmpjes of videocalls maken met de familie. Het heeft een zware tol op de infrastructuur van het internet en dus wil Sony zijn steentje bijdragen door downloadsnelheid op een lager pitje te zetten. Geen zorgen, want gamen blijft mogelijk volgens Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment:


“Momenteel werken we samen met internetproviders om de downloadtrafiek te managen en zo internet toegankelijk te houden voor iedereen. Spelers kunnen daardoor merken dat downloads wat trager zijn of hier en daar zelfs wat uitstel ondervinden.”

Wie nieuwe games koopt uit de PSN Store, zal mogelijk dus wat langer moeten wachten vooraleer-ie de game effectief kan spelen.

Een reactie achterlaten