fbpx

PlayStation-baas wil portable gaming terugbrengen

PS Vita

John Kodera, de grote baas van Sony Interactive Entertainment, had het onlangs nog over de toekomst van de PS4 en heeft in een nieuw interview toegegeven dat hij gelooft in een Sony handheld. Daarin verschilt hij sterk van zijn voorganger, Andrew House, die van mening was dat een draagbaar apparaat slechts een beperkt succes zou hebben.

In een interview met Bloomberg.com zei Kodera het volgende:


“Het is belangrijk om portable gaming niet af te scheuren van consoles. Zo kunnen we nagaan hoe we via het medium nieuwe game-ervaringen naar de consument kunnen brengen. In dat opzicht is het noodzakelijk dat we bekijken wat de consument verwacht van draagbare consoles. We moeten alle opties bekijken.”

Natuurlijk kan het daarbij gaan om zowel mobile gaming via smartphone als om een eventuele opvolger voor de PlayStation Vita. Eerder dit jaar deden al geruchten de ronde dat Sony zou werken aan een hybride console à la Nintendo Switch, al lijkt dat een beetje vergezocht.

Toch blijft het interessant om te zien dat Kodera alle opties overweegt. Wie weet zitten we over enkele jaren de onlangs verschenen God of War te spelen op de bus.

Een reactie achterlaten