fbpx

PlayStation-baas: ‘Alle uitgevers haten de Xbox Game Pass’

Xbox vs Plastation

Volgens grote baas van PlayStation Jim Ryan zijn uitgevers geen fan van de Game Pass-formule van Microsoft. De PlayStation-baas onthulde dat tijdens een hoorzitting in de rechtszaak van de Federal Trade Commission tegen Microsoft. Doel van die rechtszaak is om de overname van Activision-Blizzard tegen te houden.

Zo heeft Ryan in het verleden tijdens een aandeelhoudersvergadering gezegd dat uitgevers unaniem tegen de Game Pass zijn. Uit gesprekken die Ryan toen had met alle grote uitgevers bleek ze de formule van de Game Pass destructief vonden voor de waarde van games.


Ryan vertelde tijdens de hoorzitting dat hij toen volledig akkoord ging met de uitgevers. Hij voegde er nog aan toe dat die negatieve houding tegenover de Game Pass enkele jaren aanhield.

Of die opvatting vandaag nog steeds overeind staat? Dat is maar de vraag. In januari 2022 had de Game Pass 25 miljoen abonnees. Volgens Microsoft CEO Satya Nadella zouden Game Pass leden 40% meer games spelen en zelfs 50% meer geld spenderen dan niet-leden. En dat is volgens Microsoft wel weer voordelig voor uitgevers

Een reactie achterlaten