fbpx

Sony heeft wereldwijd bijna 50 miljoen PS4's verkocht

Sony‘s nieuwe financiële rapport onthult dat er tussen juli en eind september 3.9 miljoen PlayStation 4 consoles zijn verscheept. Opgeteld bij het totaal aantal verscheepte exemplaren is de PlayStation 4 al 47.7 miljoen keer verscheept.  Watwil zeggen dat het niet lang meer zal duren voor er effectief 50 miljoen PS4’s over de toonbank zijn gegaan. Ter vergelijking: de Xbox One heeft wereldwijd 23,5 exemplaren verkocht…


Sony heeft net de goedkopere PlayStation 4 Slim console gelanceerd en staat op het punt om op 10 november de krachtigere PS4 Pro te lanceren. Eveneens kwam de PlayStation VR uit in oktober. Drukke tijden dus voor Sony.

Volgens Sony zit de verkoop van de VR ‘op het juiste spoor.’ Het electronicareus is ook in het algemeen opgetogen over de financiële resultaten en wijst naar de toename van 31 percent van netwerkinkomsten, ongetwijfeld te wijten aan PlayStation Plus abonnementen.

Het nieuws staat in schril contrast met nieuws over die andere grote consolefabrikant: Nintendo liet weten dat deze week de laatste Wii U van de productieband rolt.

 

Een reactie achterlaten