fbpx

Piratengame Skull & Bones verschijnt voor april 2023

Skull Bones

De vermiste piratengame Skull & Bones lijkt dan toch niet verdwaald op zee. Ubisoft maakte bekend dat de titel in het volgende fiscale jaar zal verschijnen. Het wordt volgens de uitgever een multiplayerervaring.

Skull & Bones werd al talloze keren uitgesteld, maar zal dus eindelijk verschijnen tussen maart 2022 en april 2023. Dat maakte Ubisoft CFO Frédérick Duguet bekend tijdens een financiële meeting. Ook gaf hij wat toelichting bij de nieuwe visie voor de game. De ontwikkeling van de game werd in 2020 namelijk gereboot.


Volgens Duguet wordt Skull & Bones ‘een veelbelovende nieuwe franchise met een belangrijke focus op competitieve en co-op multiplayer. En dat allemaal in een open wereld met een geweldige piratensfeer’. Hij voegt toen dat Ubisoft zeer tevreden is over de nieuwe artistieke visie en de progressie van het project.

Oorspronkelijk werd Skull & Bones aangekondigd als een piratengame, waarin je de Indische Oceaan mocht verkennen, zowel solo als co-op, via een coole campagne. De game zou een evoluerende wereld krijgen met tal van personages en verhaallijnen die veranderen op basis van keuzes van de community.

Daarnaast zou de game ook survival elementen bevatten. Als amateur-piraat start je met slechts een vlot en moet je allerei grondstoffen verzamelen om een schip in elkaar te boksen. In hoeverre die visie overeind blijft, is natuurlijk de vraag, maar wij verwachten alvast een stevige injectie Sea of Thieves.

Benieuwd of we de game dit jaar op E3 zullen zien…

Een reactie achterlaten