fbpx

Phantom Liberty wordt grootste expansie ooit van CD Projekt Red

Schermafbeelding 2023 01 21 om 03.15.16

Goed nieuws voor fans van Cyberpunk 2077. De Phantom Liberty-uitbreiding voor de actie-RPG komt dit jaar en zal niet van de minste zijn. Volgens ontwikkelaar CD Projekt Red wordt de uitbreiding de grootste expansie die de studio ooit gemaakt heeft.

Het nieuws is afkomstig van een Pools interview met CD Projekt Red. Al was niet meteen duidelijk of ‘grootste uitbreiding’ terugslaat op het budget of de schaal van de game. Daarom trok community director Marcin Momot naar Reddit om te verklaren dat Phantom Liberty de uitbreiding wordt met het grootste budget tot nu toe. In de toekomst zal de studio meer details delen over de schaal van het project.


Gezien het budget groter is, wordt Phantom Liberty allicht gelijkaardig aan Blood and Wine van The Witcher 3. Die expansie introduceerde een quest van zo’n 20 uur in een gloednieuwe regio, waarbij je tal van nieuwe personages kon ontmoeten en talloze monsters te lijf mocht gaan.

Voor Phantom Liberty weten we nu al dat de uitbreiding zich afspeelt in een nieuwe regio van Night City. Het verhaal krijgt een spy-thriller vibe, waarbij Keanu Reeves terugkeert als Johnny Silverhand en Idris Elba in de huid kruipt van nieuwkomer Solomon Reed. Uiteraard maakt V ook een comeback, al treedt hij/zij deze keer in dienst van de overheid.

Kijk jij uit naar Phantom Liberty? De uitbreiding staat gepland voor dit jaar…

Een reactie achterlaten