fbpx

Bedenker van Patapon onthult spirituele opvolger Ratatan

Ratatan

Wie herinnert zich nog de ritmische actiegame Patapon voor Sony’s handheld PSP? Daarin mocht je als aanvoerder van een legertje oogballen gigantische monsters verslaan op het ritme van de beat. Ontwikkelaar Ratata Arts heeft nu de spirituele opvolger Ratatan aangekondigd.

Patapon werd in 2007 als PSP-exclusive uitgebracht en werd ontwikkeld door Pyramid en Sony’s Japan studios. Bedenker en game designer van origineel Hiroyuki Kotani vond het tijd voor een comeback en richtte Ratata Arts op. Ook de originele componist en producer werken mee aan het project.


Patapon was ondanks zijn eenvoudige opzet een best sterke game. Als speler ging je je zo hard concentreren op het ritme, dat een storing van buitenaf – en dus een onderbreking van je combo – gepaard ging met krachtig gevloek. Yup, meer dan eens hadden onze huisgenoten gewenst dat ze ons liever met rust gelaten hadden.

De game krijgt een Kickstartercampagne die start op 31 juli. Verwacht dan alvast meer info en misschien al wat gameplay.

Een reactie achterlaten