fbpx

Overname Activision Blizzard door Microsoft is officieel afgerond

activision microsoft logos

Het is gebeurd. Microsoft heeft de overname van Activision Blizzard voor 68.7 miljard dollar officieel afgerond. Daardoor horen franchises als Call of Duty en Diablo nu officieel thuis in de stal van Microsoft.

Met de overname komen talloze ontwikkelaars onder het bewind van Xbox Game Studios terecht. Denk maar aan  Infinity Ward, Raven Software, Treyarch, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Beenox en High Moon Studios.


Microsoft vergroot ook zijn aanwezigheid in de mobiele markt, want ook King, de maker van Candy Crush, is onderdeel van Activision Blizzard.

Natuurlijk was de overname enkel mogelijk na de goedkeuring van de Britse Competition and Markets Authority (CMA). De Britse overheid blokkeerde de deal in april, uit bezorgdheid dat Microsoft een te grote invloed zou hebben op de groeiende cloudgaming markt.

Om die bezorgdheid weg te nemen, verkocht Microsoft cloudgaming rechten aan Ubisoft voor alle Activision Blizzard games die de komende 15 jaar nog verschijnen. Ubisoft kan nu games van Activision Blizzard aanbieden in eender welk business model, inclusief abonnementsdiensten.

Helaas is het nog een tijdje wachten vooraleer het portfolio van Activision Blizzard op Xbox Game Pass verschijnt. Zo liet de uitgever zelf al weten dat de games pas in de loop van 2024 naar de service komen.

Een reactie achterlaten