fbpx

Outriders wordt launchgame voor PlayStation 5

Outriders, de nieuwe game van Square Enix en ontwikkelaar People Can Fly, komt officieel naar de PS5 en Xbox Series X. De game stond gepland voor release deze zomer, maar wordt uitgesteld naar eind 2020 om ook op next-gen consoles te kunnen verschijnen. Met andere woorden: na Godfall hebben we met Outriders onze tweede officiële launchgame voor de PS5 beet.

De scifi-shooter van de makers van o.a. BulletStorm werd aangekondigd op E3 2019 en stond aanvankelijk enkel gepland voor PS4 en Xbox One. Maar de makers werken nu ook aan een next-gen versie en schuiven de releasedatum daarom achteruit. Zo kunnen ze alle versies tegelijk releasen. Samen met de launch van de PS5 en/of Xbox Series X.


De nieuwe trailer schetst ook een duidelijker beeld van wat we mogen verwachten. Outriders wordt een co-op looter shooter zoals Destiny, waarbij intense gunplay gecombineerd wordt met epische krachten à la BioShock.

Na een lange ruimtereis kom jij terecht op de planeet Enoch. Al lijkt die op het eerste gezicht niet veelbelovender dan de dode Aarde die je achtergelaten hebt. Vanuit de First City ga jij op zoek naar een mysterieus radiosignaal, dat de geheimen van deze vijandige planeet moet blootleggen. Samen met een team van Outriders trek je door de dichtbegroeide jungles, desolate woestijnen en verraderlijke gebergtes. Terwijl je het tegen de bitsige fauna opneemt met exotische schietijzers en vette gear.

Op 13 februari om 21u krijgen we ook de eerste gameplay te zien op het Twitch-kanaal van Square Enix. Tijdens de presentatie laten regisseur Bartek Kmita, leadscenarist Joshua Rubin en gastheer Malik Forte je kennismaken mat de eerste gameplay.

Een reactie achterlaten