fbpx

Oprichter Rockstar werkt aan nieuwe openwereldgame

rockstar dan houser

Absurd Ventures, de nieuwe studio van Rockstar mede-oprichter Dan Houser, werkt aan een nieuwe openwereldgame. Dat blijkt uit nieuwe vacatures van de ontwikkelaar.

De studio, die gelegen is in Santa Monica, heeft momenteel zeven vacatures die gelinkt zijn videogame-ontwikkeling. Zo zoeken ze een lead gameplay designer met een visie over personages, besturing en het camera design van een open-world action-adventure game.


Daarnaast moet hij/zij een team aansturen om zo best-in-class combat en third-person actie te ontwerpen, en dat in een waaier aan game modes.

Klinkt een beetje als GTA Online, niet? In ieder geval is de studio ook nog op zoek naar een art director, lead designer, senior art director, senior producer, senior technical director en technical director.

Oprichter Dan Houser verliet in 2020 Rockstar Games. Hij schreef en regisseerde 22 jaar lang mee aan alle games. Via Absurd Ventures lanceerde de schrijver al twee ‘universa’. Zo is er de visual novel ‘American Caper’ en de audio fictiereeks ‘A Better Paradise’.

Voormalig Rockstar veteranen Lazlow Jones en Michael Unsworth werken trouwens ook bij Absurd Ventures. Dat je de eerste game van de studio in de gaten moet houden, lijkt dus vanzelfsprekend.

Een reactie achterlaten