fbpx

Opnames tv-serie The Last of Us gaan van start in juli

The last of us HBO

Het ziet ernaar dat de opnames van HBO-serie The Last of Us in juli van start gaan. De productie zou ongeveer een jaar duren waardoor we de serie waarschijnlijk eind 2022 mogen verwachten. Het nieuws komt  van de Director’s Guild of Canada die de planning doorgestuurd kreeg van Sony.

De Director’s Guild of Canada vertegenwoordigt zo’n 5.500 creatieve en logistieke werknemers uit de Canadese filmsector. Via die planning kwam aan het licht dat de opnames gepland staan van 5 juli 2021 tot 8 juni 2022. De eerste opnames zouden plaatsvinden in de Canadese stad Calgary.


Een gelijkaardige datum wordt bevestigd door Calgary’s International Alliance of Theatrical Stage Employees. Ook die organisatie kreeg begin juli als startdatum meegedeeld. Ongetwijfeld zijn beide organisaties druk in de weer om de nodige maatregelen te treffen voor de opnames.

Volgens het persbericht van HBO focust het verhaal van de serie zich op Joel die ingehuurd wordt om de 14-jarige Ellie uit een strengbewaakte quarantainezone te smokkelen. Die kleine opdracht wordt echter een brute reis doorheen de postapocalyptische VS waarbij Joel en Ellie aangewezen zijn op elkaar om te overleven.

Zoals je weet, worden Joel en Ellie vertolkt door Pedro Pascal (The Mandalorian) en Bella Ramsey (Game of Thrones). Niemand minder dan schrijvers van de HBO-reeks Chernobyl maken samen met Naughty Dog de reeks.

Of de acteurs de rollen goed neerzetten, valt nog te zien. Maar ze zullen in ieder genoeg ruimte krijgen om hun eigen ding te doen. Zo liet Naughty Dog Creative Director Neil Druckmann, die het scenario pent met Craig Mazin (Chernobyl), al weten dat de seriebij momenten sterk zal afwijken van de game.

Een reactie achterlaten