fbpx

Ontwikkeling van Max Payne 1 & 2 remake is gestart

Max Payne remake PS5 Xbox

Alan Wake 2 ligt nog maar pas in de rekken, maar dat houdt Remedy niet tegen om meer details te delen van zijn volgende projecten te delen. De volgende release van de Finse studio wordt een remake van Max Payne 1 & 2. En daarna is Control 2 aan de beurt.

Volgens Remedy bevindt de remake van Max Payne en vervolg Max Payne 2: The Fall of Max Payne 2 zich momenteel in het production readiness stadium. De planning en concept art is afgewerkt en de actieve ontwikkeling kan beginnen. Tijdens een aandeelhoudersvergadering liet de studio vallen dat het een heel duidelijk beeld heeft van de stijl en de grootte van het project.


Remedy werkt samen met Rockstar Games voor de remake en volgens Remedy werkt een bijzonder goed-georganiseerd team aan het project.  Voor de ontwikkeling van beide games wordt de Northlight Engine van Remedy gebruikt. Vanzelfsprekend worden beide games gebundeld in één remake collectie.

Wanneer de bundel verschijnt, is niet bekend. Aangezien Remedy eerst de uitbreidingen voor Alan Wake 2 wil uitbrengen, gokken wij dat Max Payne 1+2 Remake ten vroegste eind 2025 in de rekken ligt.

De studio gaf daarnaast ook nog een update van Control 2, dat zich momenteel in het proof-of-concept stadium bevindt. Remedy liet weten dat de plannen voor de sequel ambitieus zijn, maar dat er veel progressie wordt gemaakt bij de designs en de game build’.

Een reactie achterlaten