fbpx

Ontwikkeling Prince of Persia remake volledig herstart

Prince of Persia

Het is geen geheim dat de ontwikkeling van Ubisofts Prince of Persia: The Sands of Time remake niet vlot verloopt. Volgens de laatste geruchten zou de ontwikkeling van de game volledig herstart zijn. De titel lijkt dus helemaal niet meer op de game die we te zien kregen in de fel bekritiseerde onthullingstrailer.

De remake van Prince of Persia: The Sands of Time werd drie jaar geleden met een belabberde trailer aangekondigd en vervolgens talloze keren uitgesteld. In mei 2022 werd de game overgeheveld van Ubisoft Pune en Mumbai naar Ubisoft Montreal. En daarbij zou de game een volledige makeover gekregen hebben.


Hoewel Ubisoft Montreal verder heeft gebouwd op het werk van Ubisoft Pune en Mumbai, is de ontwikkeling volgens insiders volledig herbegonnen. De release is met andere woorden nog veraf.

Bij die reboot heeft Ubisoft gekozen voor een eerder realistische visuele stijl. De game kreeg een grafische upgrade, nieuwe animaties en mechanismen voor zowel combat als parkour en nog veel meer. Ook het verhaal is herschreven en de motion capture werd opnieuw opgenomen.

Meest opvallende detail is dat stemacteur Yuri Lowenthal niet meer terugkeert in de nieuwere versie. Nochtans nam de acteur de rol van de originele prins op zich. En was hij ook te horen in de originele reveal trailer van de remake. Met de reboot heeft hij echter niets te maken.

Misschien wordt de vernieuwde remake toch een soort van reboot voor de reeks? En dus geen remake in de klassieke zin van het woord? Hopelijk komen we meer te weten tijdens Ubisoft Forward op 10 juni.

Een reactie achterlaten