fbpx

‘Ontwikkeling GTA 6 heeft interne mijlpaal bereikt’

GTA 6

Tegenwoordig verschijnen er wekelijks geruchten van Grand Theft Auto 6, maar dit nieuwtje is te sappig om niet te delen. Een leaker heeft namelijk op Twitter gedeeld dat Rockstar Games een belangrijke mijlpaal bereikt heeft in de ontwikkeling van de game.

Volgens de leaker is de ontwikkeling in versnelling geraakt en mogen we eind dit jaar de officiële onthulling van GTA 6 verwachten. Lijkt een beetje utopisch, maar als we in het achterhoofd houden hoe lang het geleden is sinds de originele release van GTA V, wordt het stilaan wel tijd.


Het was Chris Klippel die het bericht deelde op Twitter. Dat is dezelfde leaker die eerder al wist te vertellen dat de ontwikkeling van GTA 6 moeizaam verloopt.

Zo stelde hij dat de obstakels voor GTA 6 veel groter zijn dan die van GTA V. Iets wat allicht te maken heeft met het satirische karakter van de reeks en het feit dat je in de huidige, verzuurde samenleving met niets meer mag lachen.

GTA 6 zou ook de meest ambitieuze Rockstar-game ooit zijn: het verhaal zou zich afspelen in verschillende regio’s en over een tijdspanne van tientallen jaren. Hierbij zou je de samenleving en de wereld helemaal zien veranderen.

Nu goed, dit blijven uiteraard geruchten. Zonder officiële bevestiging van Rockstar zullen we immers nooit weten hoe ver de studio staat met de ontwikkeling. Enige wat we zeker weten, is dat GTA V wel degelijk in ontwikkeling is. Dat nieuws deelde Rockstar vorige maand nog.

Een reactie achterlaten